ექსპერიმენტები

21-04-2020:   ექსპერიმენტი შოკოლადის დამზადება

არასტანდარტული და სახალისო აქტივობებით მოსწავლეებში იზრდება თემის შესწავლისადმი მოტივაცია, ხდება საგნის პოპულარიზაცია, ცხოვრების განსაცდელებთან გამკლავებისათვის მზადება. სწორედ ამის თვალსაჩინო მაგალითს წარმოადგენს ცილების, ცხიმებისდა ნახშირწყლების ფიზიკურ-ქიმიური თვისებების და გამოყენების გაღრმავებული შესწავლა შოკოლადის დამზადების მაგალითზე, რითაც ასევე ხდება მზადება კათედრაზე დაგეგმილი სხვა ღონისძიების - გამოფენისათვის.



27-12-2020:   ნახშირწყლების გამოყენებით "კამფეტის დამზადება"

არასტანდარტული და სახალისო აქტივობებით მოსწავლეებში იზრდება თემის შესწავლისადმი მოტივაცია, ხდება საგნის პოპულარიზაცია, ცხოვრების განსაცდელებთან გამკლავებისათვის მზადება. სწორედ ამის თვალსაჩინო მაგალითს წარმოადგენს ნახშირწყლების ფიზიკურ-ქიმიური თვისებების და გამოყენების გაღრმავებული შესწავლა კამფეტის დამზადების მაგალითზე, რითაც ასევე ხდება მზადება კათედრაზე დაგეგმილი სხვა ღონისძიების - გამოფენისათვის.



30-11--0001:   ესტერიფიკაციის რეაქციით ესტერის ე.წ. "სუნამოს დამზადება"

არასტანდარტული და სახალისო აქტივობებით მოსწავლეებში იზრდება თემის შესწავლისადმი მოტივაცია, ხდება საგნის პოპულარიზაცია, ცხოვრების განსაცდელებთან გამკლავებისათვის მზადება. სწორედ ამის თვალსაჩინო მაგალითს წარმოადგენს ერთატომიანი სპირტების და დაბალი რიგის კარბონმჟავების ფიზიკურ-ქიმიური თვისებების და გამოყენების გაღრმავებული შესწავლა სუნამოს დამზადების მაგალითზე, რითაც ასევე ხდება მზადება კათედრაზე დაგეგმილი სხვა ღონისძიების - გამოფენისათვის.